Ρωτήστε τον Ειδικό

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΞΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ;

Για την καθημερινή καθαριότητα/συντήρηση της κουζίνας σας, επιλέγετε μαλακό πανί και νερό. Για πιο επίμονους λεκέδες συμπληρώστε στο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό (πχ. υγρό πιάτων). Αφού καθαριστούν οι επιφάνειες, περνάτε ένα τελευταίο χέρι με νερό και στεγνώνετε.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ/ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ;

Επιλέγετε να αερίζετε τις ντουλάπες, αφήνοντας τις πόρτες τους ανοιχτές, για 1-2 ώρες καθημερινά. Κατά τους χειμερινούς μήνες, με πιο αυξημένη υγρασία, επιμηκύνετε τις ώρες αερισμού. Ο καθαρισμός των εξωτερικών επιφανειών μπορεί να γίνει με ένα μαλακό πανί και νερό με ήπιο καθαριστικό. Στον εσωτερικό καθαρισμό επιλέξτε μόνο νερό, για να αποφύγετε, οι μυρωδιές και τα χημικά, να έρθουν σε επαφή με τα ρούχα σας.

 

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ;

Τα κριτήρια είναι αρκετά. Τα πρώτα και βασικά είναι τα τετραγωνικά του χώρου, η φωτεινότητά του και τα λοιπά στοιχεία του περιβάλλοντα χώρου. Ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο είναι η προσωπικότητα των ανθρώπων που θα κατοικήσουν, αφού τα χρώματα έχουν άμεση σχέση με τον ψυχικό κόσμο και μας δίνουν "κρυφές" πληροφορίες. Ρωτήστε μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις ιδανικές επιλογές για το σπίτι σας. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΩ ΥΠΟΨΗ;

Η επιλογή της ντουλάπας έχει να κάνει με τα τετραγωνικά του χώρου, τη φωτεινότητα καθώς και με την υπόλοιπη επίπλωση του δωματίου. Ανοιχτές και ουδέτερες αποχρώσεις επιλέγονται σε μικρούς και λιγότερο φωτεινούς χώρους. Η εσωτερική οργάνωση, μιας ντουλάπας, έχει να κάνει με τις ηλικίες που θα απευθύνεται καθώς και τον τρόπο που ο καθένας τακτοποιεί τα ρούχα του. Σε ενήλικες χρειάζεται άλλη εσωτερική οργάνωση από ότι σε βρέφη και παιδιά.

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ;

Επιλέγοντας την επίπλωση του παιδικού δωματίου, χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας θα αλλάξουν ανάγκες καθώς και χρωματικές προτιμήσεις. Επιλέγετε το κρεβάτι να έχει διαστάσεις που καλύπτει και την εφηβεία τους. Το γραφείο και η βιβλιοθήκη κατασκευάζεται για τις βασικές ανάγκες ενός μαθητή Δημοτικού αλλά με δυνατότητες προσαρμογής στις ανάγκες μαθητή Λυκείου. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τα παιδικά δωμάτια χρειάζονται φως και άνεση χώρου προκειμένου να έχουν ευχάριστη παραμονή σε αυτά.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ;

Η επιλογή των μηχανισμών κουζίνας γίνεται με κριτήριο ποιοι σας διευκολύνουν, χωρίς να χάνετε χώρο και ποιοι σας κάνουν ακόμα πιο λειτουργικά τα ερμάρια που έχετε δύσκολη πρόσβαση σε αυτά.